Gündem

Uzayda dev rekabetin kazananı Türkiye oldu

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer alan Bilişim Vadisi’nde düzenlenen “Büyütech Türkiye’nin İlk Kamera Sistemleri Üretim Tesisi Açılış Töreni”nde konuşan Bakan Kacır, Azerbaycan’dan güzel bir haber aldıklarını belirterek, “Uluslararası Uzay Konferansı dünyada gerçekleşen en büyük uzay etkinliği. Bu konferans bu yıl Azerbaycan’da Bakü’de gerçekleşiyor. Biz, 2026’da bu büyük etkinliğin Antalya’mızda gerçekleşmesi için aday olmuştuk ve bu adaylık süreci ile ilgili bir yarış içindeydik. Az önce arkadaşlarım arayarak bildirdiler ki Türkiye’miz bu yarışı kazandı ve 2026’da dünyanın en büyük uzay kongresine Antalya ev sahipliği yapacak. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Bu bizim ortak başarımızdır, ortak iftihar kaynağımızdır.” dedi.

“ÇOK DAHA BÜYÜK İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Türkiye’nin geleceğine inanan herkesin böylesine başarılarda çok büyük katkısının olduğunu kaydeden Kacır, “Bu başarılar, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına Sayın Cumhurbaşkanımızın iddiası ve ifadesiyle; “Türkiye Yüzyılı’na adım atarken hep birlikte inşa ettiğimiz bilim, Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminin, girişimcilik ekosisteminin başarısıdır. Bu başarılar bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz başarıların dünya tarafından dikkatle takip edilmesinin neticesinde elde ettiğimiz başarılardır. Ben inanıyorum ki hep birlikte Türkiye Yüzyılı’nda çok daha büyük işlere imza atacağız.” şeklinde konuştu.

“KAZANAN ANTALYA’MIZ OLDU”

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, “Dünyadaki en büyük uzay konferansı Uluslararası Uzay Konferansı IAC2026’nın seçme süreci tamamlandı, kazanan Antalya’mız oldu. 70’den fazla ülkeden 10 binden fazla katılımcıyla bu etkinlik, Türkiye’de şimdiye kazar düzenlenmiş en büyük uluslararası bilimsel organizasyon olacak. Milli Uzay Programı’yla adım adım gerçekleştirmekte olduğumuz projeler, tüm dünyanın dikkatini çekmeye devam edecek. Adaylık sürecimize en büyük desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Uzay alanında çalışan neredeyse bütün önemli kurum ve şirketlerin bir araya geleceği kongre ve fuarın şimdiden, Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - canlı casino siteleri Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -