Ekonomi

Karaman GES enerji üretiminde

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), çevreci anlayışıyla yapımını tamamladığı Karaman Güneş Enerji Santrali’nde enerji üretimi resmi olarak başladı.

55 bin metrekare alanda 14 bin güneş paneli sayesinde yılda 4 bin hanenin enerji tüketimine eş değer şekilde üretilecek elektrik, SASKİ bünyesinde bulunan tesislerin enerji tüketiminde kullanılacak.

SASKİ’den yapılan açıklamada, “Kurulu gücü 5 megawatt olacak santral aynı zamanda milli enerji politikalarına katkı sağlayan projeler arasında yer alacak.Çevreci belediyecilik anlayışımıza yakışır şekilde yürüttüğümüz GES Projesi sayesinde enerjinin geleceğineyatırım yaptık. İlgili kurumun yetkilileri de yaptıkları incelemelerde herhangi bir sorun olmadığını ve yapılan projenin takdir edilmesi gerektiğini belirttiler. Ürettiğimiz elektrik sayesinde ciddi oranda tasarruf sağlayacağız. Sağladığımız tasarrufları ise şehrimize hizmet olarak geri kazandıracağız. Sakarya’nın ilk ve tek arazi tipi Güneş Enerji Santrali hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - canlı casino siteleri Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -