Gündem

Sol Parti: OHAL ile kentler yeniden kurulmaz!

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Sol Parti Keşan İlçe Başkan Ali Erol Durmaz, enkazın altında kalan yalnızca kentlerin değil, AK Parti’nin çürümüş sistemi olduğunu da öne sürdü.

“Şimdi tek adam rejimi, yeniden inşa sürecini de OHAL’le zapturapt altına almaya çalışılıyor” diyen Durmaz, ” İlk hamlesi de mera ve orman alanlarını talana açmak oldu. Yaptıkları yapacaklarının garantisidir. Derhal durun! Bu talanı durdurun! 20 yıllık rant ve talan politikasının yıktığı kentleri, halkın iradesinden bağımsız bir şekilde yeniden kurmak mümkün değildir. Ancak ve ancak deprem bölgesinde yaşayan yurttaşlarımızın katılım süreci örgütlenerek, kentlerin dokusunu, tarihini, demografisini gözeterek, bilimsel raporlarla, teknik ve demokratik kurumların katılımıyla kentlerin yeniden inşası mümkündür. Bu enkazı siz yarattınız siz kaldıramazsınız” diye konuştu.

OHAL DERHAL KALDIRILMALIDIR!

Kentlerin yeniden inşası için mücadele edeceklerini savunan Durmaz, açıklamasında, “OHAL ile ancak yeni ve kalıcı bir yıkım yaratabilirsiniz. Buna izin vermeyeceğiz! Eş-dost yandaş müteahhit ağınızla, liyakatsiz kadrolarınızla yaratığınız yıkımı OHAL kararnamesiyle sürdürmek istiyorsunuz. Deprem bölgesinde yaşayan yurttaşlarımız başta olmak üzere, bilim insanlarının, TMMOB ve Emek-Meslek örgütlerinin katılımları, ortak akıl ve iradeleri ile kentlerimiz yeniden oluşturulmak zorundadır. Bunun gayrısı yalan, talan ve yeniden hüsrandır” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - canlı casino siteleri Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -