1. Haberler
  2. Utku Arslan

Utku Arslan

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Utku Arslan

Mirasın hükmen reddi için mirasçının yasal ehliyete sahip olması gerekir. Çünkü ret beyanı ile mirasçı olma hakkı ortadan kalkarken aynı zamanda miras borçlarından da kurtulur. Feragatname, özel yetkilere sahip bir temsilci tarafından da kullanılabilir. İş göremezlikten feragat başvurusu yasal temsilci tarafından yapılır. Vesayet altındakiler için vasinin başvurusuna ek olarak sulh hakimleri veya asliye hukuk mahkemelerinin izni gerekir (MK m.463). Sınırlı iş göremezlik durumunda kendisi veya yasal temsilcisi, yasal temsilcinin onayı ile açık bir feragat edebilir. Lisanslı hukuk danışmanlarının sorumluluk reddinin, tam nitelikli hukuk danışmanlarınınki ile aynı olduğu kabul edilir. Mal ortaklığı rejiminde eşlerden biri diğerinin muvafakati olmaksızın ortaklığın malı olacak malları reddedemez ve mirasçı malın borcu varsa kabul edemez (TMK 225).

Red beyanı koşulsuz ve koşulsuz olmalıdır (MK m.609). Aksi takdirde mirasçı alacaklısı, şerhe ekli feragatname ve şart geçersiz sayılacaktır. İstisna, MK’nın 614. maddesinde düzenlenen sonradan gelen varis lehine mirastan feragat edilmesidir. Burada mirastan feragat eden mirasçılar, kendilerinden sonraki mirasçıların mirası kabule veya terk etmeye davet edilmesini isteyebilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Utku Arslan
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sağlıklı Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -