Gündem

Bursa Yıldırım’da 1 ayda 1,5 ton atık yağ toplandı

BURSA (İGFA) – Proje kapsamında 1 litre atık yağ toplayıp ekiplere teslim eden tüm vatandaşlara 10 litre su hediye edildi.

Yıldırım’da ilçe sakinlerinden 1 ayda 1,5 ton atık yağ toplanarak toplamda 1,5 milyon ton su kirletmekten kurtarıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçede sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması adına öncü projelere imza attıklarını söyledi. Türkiye’de her yıl yaklaşık 2 milyon ton bitkisel yağ tüketildiğini ifade eden Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bu yağların kullanımı sonucunda ise yıllık olarak yaklaşık 400 bin ton nebâtî atık yağ oluştuğu tahmin edilmektedir. 1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. Mevcut su kirliliğinin yüzde 25’i atık yağlardan kaynaklanmaktadır. Dünya su kıtlığı ile karşı karşıya. Suyumuzu tasarruflu kullanmak ve kaynaklarımızı korumak zorundayız” dedi.

MİRAS DEĞİL EMANET

Yıldırım Belediyesi olarak, kaynakların doğru kullanımı ve korunması alanından farkındalık oluşturan çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Atık yağlarınız suya dönüşüyor sloganıyla Kasım ayında 1 litre atık yağ getiren vatandaşlarımıza 10 litre su hediye ettik. Topladığımız 1,5 ton atık yağ ile 1,5 milyon ton su tasarrufu sağladık. Düzenlediğimiz kampanya ile sınırlı olan su kaynaklarımızı korurken, vatandaşlarımızın da bilinçlenmesini sağlıyoruz. Bu alanda fark oluşturan projelerimizi artırarak, öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Bu çalışma bir belediyecilik hizmetinden ziyade bizim gelecek nesillere borcumuzdur. Unutmayalım ki yeşil ve temiz bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - canlı casino siteleri Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -